GAZDAG ROSTBAN ÉS FEHÉRJÉBEN
NEM TARTALMAZ HOZZÁADOTT CUKROT ÉS OLAJAT
EGÉSZSÉGES ZSÍROKAT TARTALMAZ
A Valentine’s Mogyoróvaj 100%-ban földimogyoróból készült prémium mogyoróvaj.
A magvakat száraz pörkölési technológiával pirítjuk meg, ezért nincs szükség plusz olajra.
Nem tartalmaz semmilyen más hozzáadott adalékanyagot, sót és cukrot sem, kizárólag 100% földimogyorót.
A mogyoró Argentínából érkezik, és itt Magyarországon dolgozzuk fel. A frissen pörkölt földimogyorót azonnal őröljük, így páratlan, zamatos és friss íz világgal rendelkezik. Több lépcsős folyamatban egyre finomabbra őröljük, ezért semmilyen más mogyoróvajhoz sem hasonlítható állagot és íz élményt érünk el. Lágyságát leginkább a mézhez tudnánk hasonlítani. A mogyoró a vékony, barna héj nélkül kerül feldolgozásra így elkerüljük a kellemetlen, kesernyés ízt.
Miért jó a mogyoróvaj?
- 100%-ban természetes mogyorót tartalmaz
- Tápanyagban gazdag élelmiszer
- Gazdag fehérjében ( 25%)
- Hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához
- Egészséges Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat tartalmaz
- Magas rosttartalommal bír
- Nincs hozzáadott olaj, cukor vagy só
- Pazar, selymes, friss ízű
- Különlegesen extra lágy állagú
- Magyarországon készült termék
- Erősíti az immunrendszert
- Csökkenti a koleszterinszintet
- Csökkenti a cukorbetegség kockázatát
- Segít a zsír feloldásában és a fogyásban
- Erős antioxidáns hatású
Kik fogyasszanak mogyoróvajat?
Bárki fogyaszthatja függetlenül attól, hogy sportol-e valamit, vagy csupán egészségesen étkezik. Természetesen gazdag energiában, mely egészséges zsírokból, szénhidrátból és fehérjéből származik. A nap bármely szakaszában eheted, étrendednek megfelelően. Számtalan formában fogyasztható; akár egyenesen az edényből, kend teljes kiőrlésű kenyérre, add hozzá zabkásához, készíthetsz belőle smoothie-t, turmixot, vagy akár sütit is. 25% fehérjét tartalmaz, gazdag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Ennek köszönhetően hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához, illetve támogatja az egészséges koleszterinszintet és a zsírcsökkenést. Magas rosttartalma miatt meggátolja az éhségérzetet is. Ideális választás vegetáriánusok és vegánok számára is. Elmondhatjuk, hogy a termék mindenmentes, tehát mindegy, hogy mire vagy allergiás vagy érzékeny, bátran fogyaszthatod. (Persze, ha a mogyoróra vagy allergiás, akkor ne próbáld ki!)
Milyen összetevőket tartalmaz?
Kizárólag 100%-ban földimogyorót. Nincs semmi más hozzáadott adalékanyag, pálmaolaj, cukor, vagy só.
Ez olyan, mint a Nutella?
Nem, teljesen más. A nutella törökmogyoróból készül, ez pedig földimogyoróból. Megemlítenénk, hogy a Nutella alig tartalmaz mogyorót, annál inkább cukrot és pálmaolajat.
Felhasználás:
Számtalan formában használható. Fogyaszd egyenesen az edényből, kend kedvenc ételeidre, add hozzá turmixhoz, vagy készíts belőle sütit.
Mivel a termék nem tartalmaz tartósítószert és adalékanyagot sem, előfordulhat, hogy az olaj kirakódik a krém tetején. Ez teljesen normális folyamat, az íz élményt nem befolyásolja. Ha ez megtörténik, óvatosan keverd össze a krémet és már fogyaszthatod is.
Összetevők: 100% szárazon pörkölt földimogyoró
100 g termék tartalma:
|
Érték:
|
Energia (kJ / kcal)
|
2491 kJ / 602 kcal
|
Zsír
|
49,5 g
|
Ebből telített zsírsavak
|
5,5 g
|
Szénhidrát
|
10,0 g
|
Ebből cukor
|
4,7 g
|
Fehérje
|
24,7 g
|
Rost
|
9,7 g
|
Nátrium
|
0,01 g
|
Allergén információ: A termék dióféléket, szóját, gabonaféléket, glutént, szezámot feldolgozó üzemben készült, azonban mindezektől elkülönítve, így még nyomokban sem tartalmazza az előbbieket.
Tárolás: Közvetlen napfénytől védve, száraz, hűvös helyen tárold. Felbontás után tartsd hűtőben és fogyaszd el 3 hónapon belül.
Még bővebben a mogyoróról és a mogyoróvajról:
Miért jó?
Magas zsírtartalma ellenére gazdag A, E és C-vitaminban, kalciumban, nátriumban és rostban, tehát azokban a tápanyagokban, melyeket a legritkábban fogyasztunk a felmérések szerint. A vitaminok mellett ásványi anyagokat, fehérjét és egészséges telítetlen zsírokat is tartalmaz, viszont nem tartalmaz koleszterint. Remek magnézium, cink, réz, foszfor és káliumforrás. Számos kutatás bizonyítja, hogy az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag táplálkozás, pl. földimogyoró fogyasztás is segíthet a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében. Olaj és rosttartalmának köszönhetően felgyorsítja az anyagcserét, így diéta során is alkalmazható mértékkel.
Hogyan lett ilyen népszerű?
Az Észak-Dél Háború idején (1861-1865) a vesztésre álló, ellátási nehézségekkel küzdő déli csapatok sokszor hetekig kénytelenek voltak kizárólag földimogyorót enni. A háború utáni katasztrofális élelemhiány közepette a fehér polgári lakosság is ráfanyalodott a "rabszolga-ételre". Pár év alatt megkedvelték, és az 1870-es években már az északi államokban is árulták a pörkölt földimogyorót. Mára a földimogyoró az amerikaiak egyik legfontosabb élelmiszerévé vált. (Statisztikák szerint az egy főre jutó fogyasztás az Egyesült Államokban eléri a 6 kg-t!)
Különlegességek a mogyoróról:
A földimogyoró nem a diófélékhez tartozik, hanem valójában hüvelyes és a föld alatt nő
Az USA a 3. legnagyobb mogyorótermelő a világon. Kína az első, míg India a második.
Az egész amerikai mogyorótermés több mint feléből készül vaj.
Jimmy Carter és Thomas Jefferson, amerikai elnökök mogyorótermelők voltak.
Körülbelül 1500-1600 szem mogyoróból készül 1 kg mogyoróvaj
|