Leírás és Paraméterek
A kurkuma a gyömbérfélék családjához tartozó fűszernövény. Trópusi és szubtrópusi vidékeken termesztik. Közel egy méter magasra nő, tölcséres virágai sárgák, díszváltozatai színesek, levelei nagyok, simák, fényesek – morzsolva fűszeres illatot árasztanak. Általában az erőteljesen fűszerezett fogások kedvelői között népszerű, mivel aromája igen sajátos.
Jellegzetes íze és színe miatt azonnal felismerhető. A kurkuma gyökerének legfőbb hatóanyagai a kurkuminoidok és a turmeronok, ezek erős antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatásúak.
Kiváló köhögéscsillapító!
Minden olyan sütihez kiváló, amibe egyébként mondjuk gyömbért szoktunk tenni. Érdemes kipróbálni vele új recepteket, vagy egyszerűen lecserélni a kedvenc mézes süteményünk mézadagjának egy részét erre.
Tárolás: szobahőmérsékleten (nem kell hűtőbe tenni!)
Összetevők: 95% HU virágmáz, kurkuma (min. 5%)