Leírás és Paraméterek
"1595-ben, az évszakok visszarendeződésekor a csillagok is a helyükre kerültek. A Nap egyre erősebben fűtött, az emberek vidámabbak lettek, mindent megtöltött az élet. Június 23-án, Szent Iván éjjelén a leányok a diófák köré ültek és tüzet gyújtottak, hogy megünnepeljék a fényt. A fák levelei magukba szívták az örömüket és erejüket. A Hold és a Nap váltakozásakor egy különös varázs szállt a fákra, s annak terméseire. Pirkadatkor a leányok begyűjtötték a zöld diót, s gyógyító, mágikus likőrt főztek belőle. A több száz éves fák azóta is élettel teltek, és évről-évre növesztik ágaikon a varázslatos zöld diókat.” (talán William Shakespeare)
- A Dióka legfontosabb alapanyaga a zöld dió, aminek kiemelkedően magas a C-vitamin és a vas tartalma
- A népi gyógyászat szerint a zöld dió máj-, gyomor- és vértisztító hatású, gyomorerősítő, fertőtlenítő , és segít vérszegénység, levertség esetén is
- A legjobb Szent Iván napjakor szüretelni a zöld diót (erről részletesebben lehet olvasni Shakespeare-től a Szent Iván éji álomban)
- A zöld dió, madagaszkári vanília és gyógynövények hozzáadásával készült eszencia, és a valódi gyümölcsből készített pálinka házasságából született Dióka egy exkluzív élmény mindenkinek, aki szereti a különleges és édes élményeket
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.